Intrebare pentru un deck Kenwood KX 7030

A fost odata ca niciodata
Post Reply
iosifszekely
Posts: 2
Joined: 13 Dec 2009, 08:08
Location: Alesd, Bihor

Intrebare pentru un deck Kenwood KX 7030

Post by iosifszekely »

Buna

Daca ma poate ajuta cineva in rezolvarea unei probleme la un Kenwood KX 7030.
Deck-ul este putin folosit am schimbat cureaua si totusi la anumite casete decupleaza odata sau chiar de mai multe ori in timpul rularii pe play.

Multumesc

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14344
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Intrebare pentru un deck Kenwood KX 7030

Post by momolo »

Am exact acest model cassdeck, consider un model exceptional.

Am avut exact aceeasi problema stranie - cand l-am luat facea figura asta o data la vreo 2 casete, apoi a inceput s-o faca foarte des. Practic, cand este pe PLAY sau REC merge normal pana cand...zdrang!, si se pune STOP.

Am verificat tot, suspectand tot felul, inclusiv defecte electronice.

Insa pana la urma am gasit cauza, foarte simpla - cureaua de format lat care transmite de la motor la volante. Era imbatranita desi arata normala, desi turatia era normala, totusi neavand strangerea necesara nu putea avea cuplul normal.
Deck-ul are un automatism, cand unul din butuci incetineste se pune pe autostop, mai precis, sistemul mecanic de autostop este foarte sensibil pentru a proteja banda. Practic, in timpul functionarii unele casete sunt ceva mai intepenite (desi casete bune) iar butucul dreapta nu are suficienta forta de tragere din cauza curelei centrale, cea lata. Astfel intra autostopul in functie pe PLAY sau REC.

Asa ca am schimbat cureaua. Insa aici te avertizez ca e o treaba de pedeapsa! Mecanica nu se detaseaza complet din cuple de sasiu, exista o serie de fire lipite, toate de aceeasi culoare (negru si alb) pe care nu te sfatuiesc sa le dezlipesti si oricum ar fi dificil.

Taie toate bridele de plastic care aduna firele la un loc si lasa-le lungi, apoi desfaci cuplele si notezi totul, apoi va trebui sa desfaci un motor din suruburi si cu....pompa de fludor de pe cablaj, deoarece alta solutie nu ai. Asta dupa ce ai dat mecanica la o parte ramanand prinsa in diverse fire, dar cat sa poti umbla. Tragi cu grija motorasul (dupa dezlipirea din fludor cu pompa) si apoi scoti volanta (alta belea!) dupa care schimbi cureaua si pui totul la loc. Greu de explicat in cuvinte, din pacate se schimba foarte greu cureaua la acest model, neasteptat de complicat sub carcasa.

Cureaua are din ce tin minte cam 70mm diametrul (poate 50mm ??...nu retin) si vreo 4mm latime cu grosime mica, undeva sub 0,5mm. Destul de banala, o poti gasi de la diverse alte chestii. Ideea e sa traga bine fara sa patineze.

Dupa ce l-am rezolvat astfel in primavara nu a mai facut niciodata aceasta problema.

Nu uita sa cureti volanta si fulia (de pe axul motorului) cu alcool izopropilic (eventual si o ungere).

E un cassdeck grozav care merita reparat.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: Intrebare pentru un deck Kenwood KX 7030

Post by LEKTOR »

Eventual sa controleze si cauciucul de pe idler.
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

Post Reply