Politica externa a decadei

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Politica externa a decadei

Post by LEKTOR »

(post splitat de aici) viewtopic.php?f=3&t=755&start=15" onclick="window.open(this.href);return false;


LEKTOR
Asta e mai tare - http://online.wsj.com/article/SB126056379662287811.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Despre pirateria cu drona, de fapt insurgentii doar ascultau comunicarile audio, nu pot influenta cu nimic zborul dronei - intr-un fel e bine, isi asculta si ei moartea venind spre ei cu viteza si au timp pt un mini ritual ! Sa zica ei ca americanii e bad boys !

" Aoleu Khaled, a zis americanii ca a trimis deja bonba spre noi, hai sa mai facem o plecaciune la Allah "

momolo
" totusi, si printre musulmani exista oameni de treaba si intreaga lor cultura si arta sunt cu mult peste tot ce a creat in aceasta privinta USA vreodata, asa ca un oarecare exemplu.

Cred ca "dialogul" de tipul asta nu face bine, mie imi suna usor rasist, cel putin, daca nu cumva suna cam a propaganda belicoasa a unchiului Sam, ala care aduce democratia cu bombardierul.

Bunicii si parintii mei au fost indoctrinati cu militarismul sovietic. Eu am fost indoctrinat cu nationalismul ceausist. Asa ca sunt oleaca sensibil la bullshitul americanesc care nu e altceva decat acelasi imperialism militaros si belicos sovietic insa intr-o noua prezentare (desueta) de spalat creieru'.

Oricum, sunt zevzeci in ambele tabere, altfel nu ar mai fi razboi, insa credinta asta oarba in tehnologie a americanilor a aratat grave lipsuri pana in prezent, ducand la unele momente deosebit de rusinoase pentru USA. Dar baietii nu au invatat nimic, nici din ce-au patit ei si nici din istorie, vor cu tot dinadinsul sa si-o ia in freza.

Istoria ne invata ca factorul uman, moralul, credinta, dreptatea sunt mai puternice decat toate armele inventate de om.

Parerea mea, a te lauda cu astfel de tehnologii nu arata prea multa intelepciune. Eu as fi mai degraba ingrijorat de propriul guvern daca (pe banii mei) ar pune la cale tot soiul de bombardele (automate sau nu), de dat in capul arabetilor in loc sa cada la negociere si pace cu ei. Nu de alta, dar cum am zis mereu, istoria ne invata multe..... "


momolo, mai tu esti dealer de petrol ! Chiar asa te-au impresionat arabii ? Nu e vorba de doctrina aici, sau de tehnologie, e vorba de impresia artistica pe care o fac oamenii gen Bin Laden in zdrente si slapi cu AK47 la briu, slinosi, calare pe camile cu 4 cilindri, gata sa-si dea viata pt a omori pe iankeu ! As fi curios sa aflu cu ce sint astia mai presus decit americanii care dirijeaza zmeii de pe cer ! Si da, putin rasism este ...dar justificat ! Negociere si pace cu arabii ? Pai la care te referi ? La sultanii arabi care vind petrodolarul ( care sint cuminti in banca lor ) sau aia cu AK47 ? Pe ultimii nu ii vad stind la masa tratativelor ...
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: FIRE in the SKY

Post by Obelix »

Asa cum cei mai anti-maghiari romani sunt (statistic) cei care locuiesc in zone... unde "pericolul" nu exista, cei care nu au stat de vorba in viata lor cu un arab au impresia ca toti sunt ultra-religiosi, imbracati traditional si nu au altceva mai bun de facut decat sa dea cu bata in sarmanii amerlocani, ingerasi inocenti, plini de intentii pure... :mrgreen:
E adevarat ca toti suntem influientati de mediul in care traim, dar "astia" te-au indoctrinat crunt... :evil: Fara suparare... :cry:

bnt
Posts: 425
Joined: 10 Jul 2009, 21:21

Re: FIRE in the SKY

Post by bnt »

Cred ca pe Bin Laden il doare fix in pix de fundamentalismul islamic, imperialismul american si altele asemenea, omu' pur si simplu si-a creat un parc de distractii tematic la nivel global, Disneyland-ul sau personal. A stiut sa se foloseasca de toate stereotipurile istorice si culturale, de religie si de fanatismul nativ (si naiv) al multora, si tot ce face de fapt e sa se joace. Asta ma face sa cred ca sistemul (asa cum e acum) n-o sa-i supravietuiasca, evident ca toata povestea o sa continue, dar probabil ca o sa se "pulverizeze" in organizatii independente si concurente care vor fi mult mai usor de anihilat.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15135
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: FIRE in the SKY

Post by momolo »

LEKTOR
e vorba de impresia artistica pe care o fac oamenii gen Bin Laden in zdrente si slapi cu AK47 la briu, slinosi, calare pe camile cu 4 cilindri, gata sa-si dea viata pt a omori pe iankeu !
- si eu intreb intai ce cauta iankeul pe acolo (inarmat pana in dinti) ?! E cumva o vizita amicala cu tipic iankeu ?! :lol: Dar daca iankeul ar fi vizitat LA EL ACASA de niste arabi inarmati pana in dinti ?! Asta s-ar traduce in..... :lol: ...ghici!?...."amenintarea democratiei!" :lol: :lol: :lol:
As fi curios sa aflu cu ce sint astia mai presus decit americanii care dirijeaza zmeii de pe cer !
- nimeni nu e mai presus decat nimeni. Cei ce cauta cu tot dinadinsul sa fie mai presus o fac din motive de orgoliu, infatuare, pentru a-i exploata pe altii mai slabi ca ei, pentru a profita ca sunt cei mai tari din parcare, etc. Daca ma refeream mai sus la cultura si arta araba, ma refeream subtil la RESPECT, chestiune care se obtine NUMAI prin acordul ambelor parti, oricare ar fi ele. Dar in momentul cand vorbesti pe asa ton si cu acesti termeni nu este vorba de respect nici macar pentru rasa umana, avand in vedere ca printre arabi exista o majoritate pasnica si la fel de umana ca orice iankeu aflat cuminte la el acasa. :wink:
Negociere si pace cu arabii ? Pai la care te referi ? La sultanii arabi care vind petrodolarul ( care sint cuminti in banca lor ) sau aia cu AK47 ? Pe ultimii nu ii vad stind la masa tratativelor ...
- Bin Laden este creatia iankeilor, mai precis CIA. Ei l-au antrenat, ei i-au inarmat intai pe actualii talibani si teroristi dementi, iankeii au semanat vant si acum culeg furtuna.
Daca isi inchipuie careva ca poti starpi cu pistolu de cowboy o miscare bazata pe credinta, asta o pot face doar iankeii. Cu cat ii va vana mai tare, cu cat i va persecuta mai tare pe cale militara, cu atat ii va intari, pentru ca le va da apa la moara pentru spalarea creierilor viitorilor "martiri". Ia-i omului TOT si asa il vei transforma in cel mai aprig dusman. Pe scurt, iankeii sunt nite tampiti care si-au facut-o cu mana lor si acum nu fac altceva decat sa culeaga roadele politicii necinstite si ipocrite si sa-si sape singuri groapa.

Te intreb - ce cauta CIA sa-i antreneze in actiuni de sabotaj si asasinare pe talibanii din Afganistan ?! Ce cauta armata USA in Afganistan si Irak ?! .... :lol: A! Stiu! Au venit sa aduca democratia cu mitraliera si bombardierele ! :lol: Se gandesc la binele omenirii si vrea sa ne scape de teroristi ?! Dar un lucru este de remarcat, teroristii au ce au de impartit in special cu iankeii. De ce oare ?!.... :roll:
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: FIRE in the SKY

Post by LEKTOR »

Obiectii
- obelix, ai inteles gresit - am avut contact cu arabii mai mult ca tine - incepind din facultate, zeci de colegi arabi, apoi peste toate treptele parcurse - eu nu ma refer la astia , ai inteles gresit - eu ma refer la fundamentalistii aia pe care ii vezi in jurul steagului american arzind, cu pustikle tragind in aer, strigind cu ura Jos America, aia care se sinucid pt cauze " nobile" ! Deci daca tu consideri pe astia ca fiind progresul uman inceput de cave men cu care INCA au asemanari izbitoare, asta este !

http://www.fas.org/irp/dni/osc/taliban.html" onclick="window.open(this.href);return false;

- momolo, hai am deviat discutia la altele - americanii sint acolo unde sint pt ca au puterea si tehnologia de a se razbuna - ceea ce este normal, dupa ce s-a intimplat la 9/11 pus la cale de arabii pe care tu ii protejezi acum ca fiind eroii, haiducii, noul Robin Hood al omenirii ! De ce oare nu ai comentat despre ajutorul american dat Kuweitului in early 90, Kosovului, Europei in anii 40 ,etc - Putem deschide topic separat America inamicul #1 al omenirii !
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15135
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: FIRE in the SKY

Post by momolo »

LEKTOR
ceea ce este normal, dupa ce s-a intimplat la 9/11 pus la cale de arabii pe care tu ii protejezi acum ca fiind eroii, haiducii, noul Robin Hood al omenirii !
- observ in adresarea ta ceva ce cunosc de la comunisti. Acestia au o vorba, cine nu e cu noi e impotriva noastra. Daca iti aduc argumente ca iankeii nu sunt toti fetite virgine si arabii nu sunt toti satrapi violatori, dintr-o data sunt pus la zid ca-l protejez pe Bin Laden ?! :shock: Cum adica ii protejez ?! Pentru ca incerc SA GANDESC LUCID ?!
De ce oare nu ai comentat despre ajutorul american dat Kuweitului in early 90, Kosovului, Europei in anii 40 ,etc - Putem deschide topic separat America inamicul #1 al omenirii !
- amesteci lucrurile intre ele. Ajutorul dat Kuweitului este pentru petrol, altfel USA nici nu s-ar sinchisi de acest amarat petec de desert cu o populatie analfabeta aflata in epoca de piatra ce a avut un conflict cu alta tara populata cu alti arabi aflati in epoca de piatra. Adica unii buni si altii rai asa cum ne educa si filmele de la Hollywood. :D
Cat priveste ajutorul dat pentru Europa dupa razboi, e vorba de managementul gradinii fiecarei mari puteri castigatoare in razboi in dauna inamicului nazist. Sa nu uitam ca iubitorul de democratie si satrapul comunist au impartit lumea in parcele de influenta, numai "intentii nobile" la mijloc. :D

Cat priveste Kosovo, si acolo e incurcata treaba, dar tot despre influenta de tip imperialist e vorba.

E foarte simplu sa manipulezi masele, mai ales cele americane si americanizate, imparti lumea in doua, aia buni si aia rai, fara cale de mijloc. Insa guvernul tau are nevoie sa te indoctrineze si sa te manipuleze pentru ca trebuie sa contribui la cea mai mare masinarie de razboi creata vreodata, la un monstru de industrie de armament ce produce consumabile pentru RAZBOI. Ori daca nu exista razboi, industria aia pana la urma merge in faliment. Asa ca orice pretext e bun, acum sunt arabii despre care pun pariu ca nu vor fi anihilati niciodata si nici prinsi aia importanti niciodata. Ia ghici de ce nu exista interes in acest sens !? :D
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: FIRE in the SKY

Post by LEKTOR »

Cel putin stim de evenimente importante - teroristi arabi sinucigasi , avioane, oameni nevinovati omoriti la 9/11 - astept un exemplu in care americanii au atacat fara motiv pe arabi la acelasi nivel . Nu cred ca este gindire comunista aici, este doar common sense.
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15135
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: FIRE in the SKY

Post by momolo »

Cel putin stim de evenimente importante - teroristi arabi sinucigasi , avioane, oameni nevinovati omoriti la 9/11 - astept un exemplu in care americanii au atacat fara motiv pe arabi la acelasi nivel . Nu cred ca este gindire comunista aici, este doar common sense.
- cel mai usor sunt de manipulat oamenii cumsecade. Daca stii cum si ai metode bine puse la cale ii poti transforma in niste bestii insetate de sange si razbunare. Tot pe la acest topic se vorbea de diferenta incredibila intre individual si mase, oamenii luati in parte par rationali insa integrati in mase manipulate si intaratate actioneaza complet irational. Sunt lucruri excelent puse la punct, studiate si se regasesc tot in cartile de istorie pentru cine stie sa le citeasca printre randuri.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: FIRE in the SKY

Post by LEKTOR »

Deci concluzia ? Sa ridicam in slavi pe arab si sa ponegrim pe nemernicul de american ? Cumva in afara Sua ( unde masele populare sint manevrate de conspiratori ) s-au vazut altfel lucrurile de la 9/11 ? Or fi fost teroristi americani care au pilotat avioanele in cladirile din Kabul ?
Plus, acesti fundamentalisti arabi au de impartit si cu englezii, cu spaniolii,cu singaporenii ...
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15135
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: FIRE in the SKY

Post by momolo »

Deci concluzia ? Sa ridicam in slavi pe arab si sa ponegrim pe nemernicul de american ?
- nu degeaba am amintit de filmele americane de la Hollywood cu eroi perfect pozitivi contra eroi perfect negativi. Sunt simple, nu dau bataie de cap, lumea se deconecteaza la ele mancand floricele de porumb.

LEKTOR, crezi totusi ca intre alb si negru nu se mai afla nimic ?! Crezi ca o pozitie normala este sa-i ridici pe unii sau pe altii in slavi sau invers ?! Sau crezi ca o pozitie lucida si rationala dauneaza cumva.....patriotismului ?! :wink:

Mie mi-ar place sa cred ca ar trebui sa avem mai multe pretentii de luciditate si rationalitate de la americani decat de la arabi, care oricum sunt saracii in epoca de piatra la coada camilei, asa ca ce sa ne mai miram ca le spala unii creieru' atat de usor!...... Dar o sa vina Obelix sa-mi spuna ca sper in zadar luciditate de la iankei. :lol: :lol: :lol:
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: FIRE in the SKY

Post by LEKTOR »

Nu crede acum ca eu fac galerie pt unii sau altii, dar din ce imi aduc eu aminte, incepind de la uciderile in masa ale lui Hitler ( ex gazarea a mii de evrei pe zi ) , nu mai stiu alt eveniment terorist rezultat cu asa rezultate ! De aceea m-am legat de 9/11 iar despre meciurile iankei vs arabi vs world sint multe fire de despicat !
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15135
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: FIRE in the SKY

Post by momolo »

De aceea m-am legat de 9/11
- ceea ce probabil nu ai observat este ca esentza discutiei noastre NU consta in evenimentul nefericit si trist 9/11.

PS - eu nu fac galerie pentru nimeni. Mai corect spus, eu NU fac galerie. :wink:
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: FIRE in the SKY

Post by LEKTOR »

citez ( SCUZE bnt ! - s-a sters replica originala din greseala in timpul splitatului unui post )

bnt
"Chestia e ca nu prea ai cum sa construiesti solid si durabil o tara puternica altfel decat cu cetateni convinsi de superioritatea lor in anumite privinte fata de altii. Asa ca prea multe nuante de gri nu prea sunt utile la nivel de identitate generala (nu zic "nationala" pt ca notiunea mi se pare oarecum depasita), iar termenul de "spalare a creierelor" il iau mai curand drept o metafora (putem in fond considera cam orice, de la cele 10 porunci la principii estetice o spalare a creierelor, nu?). Poate ca noi, romanii, vedem prea multe gri-uri si asta nu-i tocmai in folosul nostru..."
Bine spus.
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15135
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: FIRE in the SKY

Post by momolo »

Si asta e un punct de vedere valabil, chiar eu am amintit de mentalitatea optimista ce trebuie indusa in mase pentru binele general, cateodata chiar indusa artificial pentru ca, doar omul ce crede in bine si gandeste pozitiv reuseste.

Dar eu ma mai gandesc si la germenii razboiului care sunt aceeasi de cand exista lumea noastra si istoria noastra. In momentul cand induci membrilor unei comunitati sentimentul de superioritate, in momentul cand confunzi (voit) o intreaga natie, rasa umana cu cateva specimene negative ce trebuiesc starpite, atunci RAZBOIUL este asigurat si o data cu el e asigurata NEBUNIA COLECTIVA.

Este foarte simplu sa gandesti....simplist! Dar somnul ratiunii naste monstrii asa cum razboiul naste razboi, ura naste ura si tot asa.

Si privind la 9/11 exista unele supozitii ca unii ar fi avut interesul sa se intample, fiindu-le extrem de simplu sa faca ceva anume......sa nu faca NIMIC. :wink:

De multe ori dusmanul se afla in propria ograda si ce metoda mai buna ar avea de camuflare decat diversiunea ?!

LEKTOR - iti recomand sa citesti despre pretextele lui Hitler si lui Stalin de a ataca alte tari si a starpi diverse neamuri si diverse milioane de oameni. Ai sa vezi ca pretextele lor, din anume puncte de vedere pareau foarte valabile dar cele mai multe victime le-au provocat din randurile propriului popor.

Si mai vreau sa-ti reamintesc un proverb popular, foarte intelept - razbunarea e arma prostului. :wink:
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Politica externa a decadei

Post by Obelix »

Ca se revenim la 9/11... "ajutati" ca printr-o minune a Profetului de o toropeala/orbire subita a tuturor autoritatilor locale (in general teribil de eficace, cand au interesul sa fie), circa 20 de nebuni au aratat dejetu' din mijloc unui stat cu pretentii imperialiste.
"Multumita" lor, acest stat a impus in intern legi liberticide, a purtat razboaie in extern, a ingrasat firme de mercenari, etc, etc, etc.
Cele circa 3000 de victime din cele doua turnuri merita simpatia tuturor... fara a uita ca intre timp au murit vreo 200 de mii de irakieni civili... Probabil ca se considera ca trebuie exterminati din fasa, ca sa nu li se dea posibilitatea sa devina teroristi...

Post Reply