CES 2010

Doar o vorba sa-ti mai spun
Post Reply
User avatar
akaiofil
Posts: 305
Joined: 18 Nov 2008, 23:16

CES 2010

Post by akaiofil »

urmareste careva (mediatic) tendintele evolutiei tehnologiei? mie imi pare ca ne indreptam spre idiocratie tehnologica (cel putin).
rasfoind ceva stiri am tras de buna voie si nesilit de nimeni urmatoarele concluzii:

-e-readerele (care dupa parerea mea sint un rahat tehnologic menint sa scoata bani de la prostime) tind sa ajunga telefoane mobile (majoritatea bat cimpii cu conectare 3g de aici pina la a vorbii in timp ce citesti nu mai e mare distantza);

-telefoanele mobile tind sa devina tablet pc-uri (tabletul anuntzat de aple se- pare ca a un iphone mai maricel)

-tableturile tind sa devina laptopuri (tastaura detasabila si alte minuni)

-laptopurile tind sa devina desktopuri (toshiba a anuntzat un dock-station menit sa imbunatatzeasca performantele unui laptop pina la rangul de desktop)

-iar desktop-ul a fost inventat acum 20 de ani (aproximativ sa zicem) deci se pare ca tehnologia se invirte in jurul cozii)

de asemenea remarc ca se pune un accent deosebit pe ecranele gen touch-screen (acum aproape 20 de ani cind faceam pracatica cu liceul la institutul de reactori nucleari din pitesti, aveau acolo IBM-uri monocrom cu touch screen....).
de asemenea n-am inteles de ce toata lumea (cel putin in state) e super incintata de blackberry spre exemplu (scos cam acum 4 ani) cind pocket-pc-uri cu telefon incorporat si touch-screen existau cu multa vreme inainte.

ford va scoate niste masini cu bord mai complicat decit un software sofisticat de pc sofisticat (profetzesc :) aparitia pilotului automat foarte curind din necesitatea simpla de a conduce totusi cineva masina in timp ce soferul trebuie sa apese o combinatie haotica si indelungata de butoane pentru a da aerul conditionat spre exemplu cu un grad mai sus)

sistemele de operare tind spre transformarea in browsere, moment in care toate informatiile care crezi ca-ti apartin si sint ale tale vor fi stocate pe serverele unor dubiosi smecheri mondiali (in frunte cu google).

parerea mea e ca viitorul tehnologic tinde din ce in ce mai mult spre un haos total scapat de sub control si asta datorita unor minti atit de complicate incit simplitatea le este aproape imposibila...sau totul este de fapt un scenariu foarte bine controlat menit sa ne matrix-eze si mai mult...

voi ce parere audiofila aveti?
It's the music, stupid!

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: CES 2010

Post by LEKTOR »

http://ces.cnet.com/?tag=smallCarouselArea.0" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.pcworld.com/topics/tech_events/ces" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.highendpalace.com/CES%20Show ... 20Page.htm" onclick="window.open(this.href);return false; - inca nu au nimic, doar CES 2009

Alte tendinte - 3D TV - Sony, JVC, si altii
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
akaiofil
Posts: 305
Joined: 18 Nov 2008, 23:16

Re: CES 2010

Post by akaiofil »

cuvintul care apare cel mai des este "built-in". se fac tot felul de minuni care incorporeaza tot felul de chestii clasice si vechi, apoi se serveste totul sub forma minunii tehnologice actuale. pina la urma o sa ajungem sa vedem telefoane mobile cu automobil "built-in"....
In ritmul asta se va inventa curind acel cip care are "built-in" totul si pe care or sa vrea sa ni-l "built-in"... undeva :):):)
It's the music, stupid!

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15080
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: CES 2010

Post by momolo »

akaiofil
parerea mea e ca viitorul tehnologic tinde din ce in ce mai mult spre un haos total scapat de sub control si asta datorita unor minti atit de complicate incit simplitatea le este aproape imposibila.
proshtii se complica cu cat sunt mai proshti. Cei inteligenti si intelepti se simplifica. Ideile cele mai geniale sunt ideile cele mai simple.

Mai pe scurt lumea se prosteste, IQ-ul ramane in suma la fel in timp ce populatia creste.

In spatele a tot ce exista ca civilizatie umana se afla educatia, sistemul moral si de constiinta al individului majoritar. Tot ce se creeaza si se inveteaza sau se construieste poarta o parte din ceea ce este creatorul, omul creator, din ceea ce gandeste, cum gandeste, din constiinta lui, din sistemul sau de valori. In folclorul popular romanesc se spune ca omul sfinteste locul. Mare adevar!. Astfel, ne putem uita la ceea ce se construieste si inventeaza apoi vedem ceea ce este cu adevarat cel ce realizeaza toate astea, vedem fiinta spirituala.

De exemplu, o tara murdara, noroita, cu drumuri pline de gropi si case strambe, cu multa uratenie a peisajului construit, cu multa dezordine si paragina in ceea ce este facut de mana omului, ne arata ca fiinta spirituala majoritara a acelui popor este bolnava si slaba.

In opinia mea, cred ca asa cum un muschi nefolosit se atrofiaza, asa cum un organ nefolosit dispare, tot asa omul care nu este supus incercarilor si greutatilor supravieturii se tampeste si degenereaza mintal, la nivel de constiinta si spirit dupa care si fizic-genetic.

Ceea ce se intampla acum este rezultatul unei lungi ere de pace si creatie-construire. La civilizatia moderna, nivelul de trai cel mai ridicat asa cum este el astazi, duce la degenerare, la tampire si la atrofierea spiritului si constiintei. Acestea nu pot fi mentinute sanatoase si nu pot fi dezvoltate decat in armonie cu Natura si Pamantul, ori actuala civilizatie se afla in dizarmonie cu aceastea si chiar intr-un razboi. E simplu de ghicit cine il va pierde.

Avem tendinta falsa sa confundam civilizatia cu tehnologia. Este o greseala enorma care poate costa enorm. Tehnologia poate prospera si se poate dezvoltata si intr-o civilizatie inumana, barbara si salbatica. Tehnologia nu este acelasi lucru cu civilizatia ! Asta cred ca este marele adevar pe care omenirea urmeaza sa-l invete in acest secol, poate mileniu.

Singura avere a unui om este spiritul, mintea si constiinta lui, restul sunt ambalaje. Atunci cand aceste ambalaje ajung sa deprecieze continutul, nimic nu ne mai salveaza decat trezirea din orbia de spirit si constiinta prin distrugerea "ambalajelor". :wink:
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
Schindler
Posts: 394
Joined: 28 Oct 2008, 11:13
Location: Constanta

Re: CES 2010

Post by Schindler »

momolo spune :
"proshtii se complica cu cat sunt mai proshti. Cei inteligenti si intelepti se simplifica. "
Exact la aceiasi concluzie am ajuns si eu ( pe cai independente). Astfel incit sint de parere ca pentru a reusi sa traiesti sanatos intr-o lume bolnava trebuie sa urmaresti permanent sa iti simplifici viata.
Cind am timp, mai citesc din "The Joy of Simple Living" sau din "Keeping Life Simple 7 Guiding Principles, 500 Tips & Ideas"
"Stop hearing music. Start listening to it."

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: CES 2010

Post by LEKTOR »

Best of CES

http://gizmodo.com/5441762/the-best-of- ... e=true&s=i" onclick="window.open(this.href);return false;
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

Post Reply