CASETOFON ( cassette tape decks )

A fost odata ca niciodata
Post Reply
User avatar
CC_TM
Posts: 132
Joined: 09 Oct 2008, 14:52
Location: Timisoara

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by CC_TM »

Am reusit azi sa maresc viteza unui deck la 1.5x

Mai trebuie sa lucrez la liniarizarea benzii de frecvente, dar din primele teste pot spune doar OAAAOOOO :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :!: :!: :!:

Momentan are un castig de cel putin 4 dB in toata banda de frecvente si da senzatia ca "suna mai dinamic decat sursa". Mai trebuie atenuat un pic.
Ce imi place cel mai mult, e ca inaltele sunt cristaline si detaliate, fara sa se piarda din dinamica si curatenia lor :!: :!: :!:

Daca as fi stiut acum 20 de ani toate astea :idea: :roll:

PS: Nu stiu care e utilitatea finala, dar ideea e ca se poate obtine calitate foarte buna si pe caseta :P
It is a great thing to know the season for speech and the season for silence.

Kostas
Posts: 1479
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by Kostas »

Un alt casetofon "de legenda" Bang&Olufsen BeoCord 9000 cu primul sistem HX Pro (pe care apoi la cumparat Dolby ) , aparat pe care l-am vazut la lucru si are un sunet apropiat de mag (nici o legatura cu ce face astazi B&O) - merita citita toata prezentarea despre acest aparat scos din StarTreck :)

http://www.beoworld.org/prod_details.asp?pid=607
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by LEKTOR »

Pai si eu am 3 deckuri cu viteza marita - 2 modificate ( x 1.33 viteza - AKAI GX F91 si F95, unul venit de la ei cu viteza de ... 9.5 cm/sec - Marantz ) - este alt sunet pe viteze marite, dar

- iti trebuie casete lungi - cea mai lunga caseta am un Maxell UD-150 minute
- capetele - la GX merge si asa.
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
HighEndFan
Posts: 137
Joined: 03 Oct 2008, 15:43

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by HighEndFan »

LEKTOR wrote:
- iti trebuie casete lungi - cea mai lunga caseta am un Maxell UD-150 minute
EXISTA CASETE AUDIO DE 150 MINUTE ???
Habar n-am avut ca POT exista casete audio mai lungi de 120 de minute :shock: :shock: :shock:
Banda trebuie sa fie ca foita de ceapa, iar mecanica PERFECTA ca sa n-o faca taitei.. :lol:
In situatia asta, probabil ca o caseta dupa cateva auditii pe o mecanica medie devine de nefolosit .

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by LEKTOR »

Da, exista de 150 min - cred ca de fapt casetele pe care le am acasa sint Memorex si TDK de 150, nu Maxell - o sa ma uit sa vad !
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by Obelix »

CC_TM wrote:Am reusit azi sa maresc viteza unui deck la 1.5x
Pe ce marca si model de "cobai" :?:

User avatar
CC_TM
Posts: 132
Joined: 09 Oct 2008, 14:52
Location: Timisoara

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by CC_TM »

Modelul de cobai e un Sony TC-K511S.
Mai am un Onkyo TA2570 la care nu reusesc (inca ) sa maresc viteza.

Folosesc casete de 90 de minute, si chiar daca trebuie sa intorci caseta la 22 de minute, modificarea merita cu adevarat. Marele avantaj e ca dintr-un deck modest se poate obtine un sunet "serios".
De capete nu-mi fac probleme, pentru ca exista o gramada in ziua de azi la preturi decente, iar la cat folosesc eu analogul ...
It is a great thing to know the season for speech and the season for silence.

User avatar
HighEndFan
Posts: 137
Joined: 03 Oct 2008, 15:43

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by HighEndFan »

CC_TM wrote:De capete nu-mi fac probleme, pentru ca exista o gramada in ziua de azi la preturi decente, iar la cat folosesc eu analogul ...
Se pare ca ai o sursa serioasa de capete..
Crezi ca poti gasi si unul de TC-K666ES ?
Nu e prea uzat, dar unul nou la pret decent mi-ar prinde bine.

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by LEKTOR »

... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
CC_TM
Posts: 132
Joined: 09 Oct 2008, 14:52
Location: Timisoara

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by CC_TM »

HighEndFan wrote:Se pare ca ai o sursa serioasa de capete..
Crezi ca poti gasi si unul de TC-K666ES ?
Nu e prea uzat, dar unul nou la pret decent mi-ar prinde bine.
Nu am sursa dedicata de capete. Daca am nevoie de vreun cap, iau un deck defect si "ii iau capul".
It is a great thing to know the season for speech and the season for silence.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by Obelix »

Incearca un GX... :twisted:

djl
Posts: 26
Joined: 16 May 2009, 22:25
Location: Bucureşti
Contact:

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by djl »

Eu îl am pe ăsta:
http://forum.computergames.ro/attachmen ... 1229464391
http://forum.computergames.ro/attachmen ... 1229464401
Tot nu am înţeles cum se reglează manual bias-ul la el şi ce însemană -2, -1 , 0, +1, +2 la bias?
De redat, redă destul de bine.
Lămpile dăunează grav tranzistorilor! (cu câteva excepţii)

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by LEKTOR »

djl, este cumva biasul reglabil prin satelit ? asa reiese din prima poza . :D
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

djl
Posts: 26
Joined: 16 May 2009, 22:25
Location: Bucureşti
Contact:

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by djl »

Acolo scrie "Auto Accubias" Start/Reset + Preset, dar când apăs Reset + Preset nu se întâmplă nimic...
Lămpile dăunează grav tranzistorilor! (cu câteva excepţii)

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: CASETOFON ( cassette tape decks )

Post by LEKTOR »

Auto bias - apasa start , deckul va derula caseta pina la capat/inceput, apoi va face teste singur pe acel tip de banda - isi face biasul automat
Daca pui alta caseta/tip de banda, probabil ca deckul va aplica ultimul bias folosit - deci va trebui sa dai iarasi start la autobias.
Daca vrei sa stergi/delete/ acest ultim bias apasa celalalt buton - reset.
Preset probabil este o functie prin care deckul aduce din memorie un bias deja folosit.
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

Post Reply