momolo wrote:cosmin, ceva noutati ? Ce ai mai probat ?
Avand in vedere ca boxele tale nu au bi-wire, ai incercat sa folosesti numai o singura putere stereo in loc sa folosesti ambele in bridge ?
Nu uita, cablurile de curent sunt extrem de importante. Alea de boxe sunt critice si fara cabluri potrivite pentru semnal nu faci nimic.
Ceva comparatii intre Luxman 03 si Marantz PM 94 ? Adica parerea ta, ce diferenta iese ?
Pe ce genuri muzicale probezi ? Adica ce asculti in mod predilect ?
Problema principala pentru mine acum este ca nu prea am cum sa le pun pe standfloor, sunt nevoit sa ma rezum la bookshelf. Asa ca din punctul meu de vedere, testele sunt destul de limitate deocamdata.
Am incercat sa folosesc si numai o singura putere, pe stereo normal. Impresia pana acum este ca suna mai bine asa decat bridge. Nu stiu insa pe standfloor-uri si intr-o camera mai mare decat cea curenta cum o sa fie.
Cabluri bune am/am avut destule: interconnect, boxe, etc. Am ajuns deocamdata la cea mai echilibrata si neutra solutie astfel: de la sursa la preu Fadel Aerolitz RCA - care e de departe cel mai bun care l-am testat pana acum, de la preu la power Accuphase cablul maro, la boxe inca testez doua variante: Fadel Greylitz II vs. DIY (super

). Cele DIY imi fac impresia ca sunt putin zbierate, de fapt nu cred ca erau deloc rodate, deoarece dupa o zi si ceva de teste s-au mai "lasat", sunt destul de aproape de neutru acum.
Interesant este ca am incercat sa pun invers interconnect-urile: de la CD la pre cablul Accu si de la preu la power Fadel-ul - fara aceleasi rezultate insa ! Am incercat si cu doua interconnect-uri RCA maro de la Accuphase, dar se pare ca tot combinatia Fadel + Accu este cea mai nimerita !
Diferentele intre sunetul Marantz PM-94 si pre+power C-03 + M-03 puse in mod pur stereo (cu un singur final) nu par sa fie foarte semnificative. Mai degraba nu as lauda o varianta in detrimentul alteia. As zice ca sunt doua filosofii diferite de sunet. Imi este relativ dificil sa exprim felul cum suna, comparativ, dar as zice asa: PM-94 suna ceva ma muzical, mai analogic, M-03 suna mai analitic, mai aerisit...
Genurile muzicale au fost cat am putut incerca de diverse: jazz, slow rock, blues, italo-disco, disco anii '80, dar si clasica (trebuie standfloor la asta !) etc.
Vreţi să ştiţi dacă o ţară este bine condusă şi civilizată, atunci ascultaţi muzica acesteia. (Confucius)