Riddick ai dreptate! (Ieri eram cam obosit)
LEKTOR, faine linkuri!
Expozitia aia americana din 1978 ?! Eu unul habar nu am, probabil eram cam mic si ai mei nu ma lasau sa trepadez tot orasul la varsta aia.
Insa imi aduc aminte perfect de o alta expozitie americana, e vorba de ceva petrecut, din cate imi amintesc, undeva imediat dupa lovilutzie, probabil 1990...1991 la Teatrul National unde erau tablouri americane moderne (stiu ca mi s-au parut foarte interesante, ceva in pragul chiciului dar care nu era chici) dar si scule electronice. Imi aduc aminte ca dotarea pe acolo era de la brandul REALISTIC.
Tot in cadrul acelei manifestari, au rulat filme americane la cinema Patria. Pe acolo mergeam foarte des, nu-mi scapau premierele si filmele interesante, deci eram "de-al casei" la Patria.
Atunci am vazut vreo 3 filme, dar cel care mi-a ramas in minte, probabil pentru toata viata, a fost "Ofiter si gentleman". Cred ca era titrat in romaneste, dar nu pun pariu!...Daca ma gandesc bine, cred ca NU erau titrate!
Insa ceea ce m-a socat a fost CALITATEA incredibila a imaginii si sunetului!
Vazusem filmul ala pe video, dublat de Irina Nistor (

) dar atunci parca il vedeam pentru prima oara. Imaginea a fost pentru mine la fel de socanta ca in zilele noastre cand am vazut prima oara o imagine HD pe o plasma mare de la Pioneer! Se vedea infinit mai bine decat orice film rulase pana atunci la cinema Patria....si apoi am constatat in timp, decat orice a rulat dupa aceea, cam pana prin 1999 cand nu am mai mers la cinema, imi luasem DVD acasa.
Nu am aflat daca era "de vina" numai pelicula originala sau daca si proiectau cu aparatele aduse de ei?! Eu cred ca era doar pelicula originala. Dar trebuia sa vezi ca sa crezi!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.