- mufe,cabluri - stas era mufa DIN aia cu 5 picioruse, care se gaseau din plin la magazinul Dioda , Academiei si mai recent la un magazin pe la Romana linga cinema Studio ( eram abonat la aceste magazine ) - pina cind am fost in Ungaria cu clasa in liceu si am dat de un cablu RCA/RCA - cu toate ca nu aveam ce face cu el, am luat 2 - erau albe cu jackurile gold
- din nou, europenii nu se ridicau la ceea ce se fabrica in Japan ( si din nou, ceea ce vedeam noi prin shopuri/ Neckerman/ Osterman era poate 10 % din ce exista pe piata in Japan si SUA ) - pt ca majoritatea aveau AKAI/JVC/SONY/SHARP ( mai rar Pioneer/Technics/Marantz/Kenwood/Sansui) , era normal ca cineva sa iasa cu un Uher/Dual/etc, sa apara mai exclusivist !
- toti care trageau benzi/casete pe bani ( dealerul de muzica sa-i zicem), inclusiv studiourile oficiale ( ca cel de la Cismigiu, linga libraria de pe chei ) - aveau numai AKAI - fiabile, mergeau aproape 24 ore non stop, iar benzile - F.CURIOS - se auzeau incredibil de bine pe ORICE alt aparat, erau trase tare, fara distorsiuni !
- prin discoteci ( asta ar fi un topic interesant ) prin anii '80 - ce aparate am vazut - majoritatea mergeau pe maguri PHILIPS N4504 ( varianta cu si fara DNL ) - cel putin la Eforie Nord toate cele 3 discoteci aveau acelasi echipament - Potcoava de Aur, Acapulco, Steaua de Mare
picapuri - foarte raspindite - la Neptun , Mamaia ( discotecile pt straini ), Costinesti-Ring ( la Costinesti la Vox Maris a lui Andrei Partos se mergea pe Akai ) - picapurile - numai Technics SL1200 am vazut. Ceva locuri mergeau pe cassuri - La Eforie la Vraja Marii - Kenwood, La Sinaia la International parca Pioneer. ( scriind aceste rinduri imi aduc aminte cum ai mei stateau la plaja iar eu umblam cu benzile Orwo in punga de plastic de 1 leu prin discoteci sa le dau la "tras" )
- la expo TIB , prima vizita la AKAI - aveau acest set -
http://www.vintage-audio.com.ua/en/cat/467/2500.html - plus un 747, 77, F91
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...