Rigipsul nu este daunator numai pentru acustica !

Doar o vorba sa-ti mai spun
Post Reply
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14344
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Rigipsul nu este daunator numai pentru acustica !

Post by momolo »

Rigipsul nu este daunator numai pentru acustica ! :) Sper ca lumea sa inceapa sa-si dea cat de curand seama ca pretul mic nu este totul pe lumea asta. Altfel ne duc chinezii de rapa pe toti. Cine stie cat rigips din asta s-a vandut si montat in Romania?! Culmea, provine de la o mare companie, Knauf care, precum toate marile companii produce in China. Dar la noi nu conteaza, nimeni nu si-ar da seama si chiar daca ar sti, noi nu avem Congres, senatori, institutii de stat responsabile si organizate, noi avem politicieni mioritici, hoti si iresponsabili (...nu cumva sunt cuvinte sinonime !?):

http://finance.yahoo.com/news/Feds-Home ... et=&ccode=" onclick="window.open(this.href);return false;
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
HighEndFan
Posts: 137
Joined: 03 Oct 2008, 15:43

Re: Rigipsul nu este daunator numai pentru acustica !

Post by HighEndFan »

Sunt convins ca asa e, dar intrebarea este: credeti ca "varul lavabil" este mai sanatos?
Nu stiu din ce e facut, dar oricum are si ceva organic prin el, am uitat niste lavabil cativa ani intr-o cutie etansa si nu vreti sa stiti cum duhnea, a canal si a mortaciune la un loc. Groaznic!
N-am prea mult rigips in casa, doar tavanele si mici colturi imbracate in rigips, pe mine insa asazisul lavabil ma ingrijoreaza mai mult. Cand m-am mutat aici de la vechiul apartament, care n-avea rigips si nici termopane si nici macar lavabil, am venit cu o droaie de flori. Dupa jumatate de ani au murit toate. Am cumparat altele, au murit si alea. Iar am cumparat, iar au murit. Practic am renuntat sa mai cumparam. ocazional mai primim cadou cate o floare, dar de obicei n-o duc mult. Avem cateva care cum-necum mai rezista, in special pe un balcon inchis si partial ferit de soare si cu aerisire permanenta.
Cineva mi-a explicat ca geamurile termopan pe care le am sunt cu bariera anti-UV si IR si astfel spectrul luminii solare este vaduvit de o componenta importanta
pentru plante. L-am crezut, mai ales ca lumina are de strabatut doua randuri de termopane: cele de la balcon si cele de la geamurile si usa catre balcon, deci efectul este dublu.
Totusi nu-mi pot scoate din cap ideea ca lavabilul asta contine ceva ciudat. Acum si rigipsul.
Dupa cunostintele mele, singurul material corect este varul natural, care in afara de faptul ca dezinfecteaza, devine neutru si se pastreaza mii de ani fara sa emane nimic.
Cred ca la urmatoarea renovare dau jos tot si varuiesc clasic, chiar daca nu e el foarte aspectuos.
Last edited by HighEndFan on 03 Apr 2010, 12:10, edited 1 time in total.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Rigipsul nu este daunator numai pentru acustica !

Post by Obelix »

Cred ca in orice domeniul, totul este o chestiune de compromis, daca nu, am fi sau in sera, hraniti intravenos, sau in pestera, mancand animalele "bio", pe care le-am vanat cu prastia, in padure (ca pulberea armei reduce stratul de ozon) :lol:
In fata chinezilor, nu prin boicot se poate realiza ceva (oricum, e prea tarziu, multumim din inima celor care au desfintat definitiv barierele vamale) ci prin inventivitate si competitivitate. (nu am afirmat ca e usor, sa nu fie vorbe...)
Personal consider placile de rigips un bun mijloc de a amenaja o mansarda, sau a "ascunde" canalizarea la baie/bucatarie, dar nu ca un material "generalist" cu care sa iti captusesti casa peste tot.
Cat despre razlel UV... orice sticla, clasica, il opreste, de aia nu te bronzezi in sera... nu spun ca toate chimicalele cu care ne umplem existenta in mod nejustificat si abuziv sunt benefice, dar sa nu exageram... :mrgreen:

Post Reply