Terorism si terorism

Doar o vorba sa-ti mai spun
Post Reply
bnt
Posts: 425
Joined: 10 Jul 2009, 21:21

Terorism si terorism

Post by bnt »

O abordare interesanta: http://www.cnn.com/2010/OPINION/04/11/m ... tml?hpt=C2" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14344
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Terorism si terorism

Post by momolo »

President Barack Obama told assembled leaders at the 47-country Nuclear Security Summit Tuesday the risk of nuclear attack — not by an enemy nation, but from terrorists — was on the rise despite the end of the Cold War.
http://news.yahoo.com/s/ap/20100413/ap_ ... conference" onclick="window.open(this.href);return false;

Personal cred ca sansele ca niste arme nucleare sa ajunga pe mana teroristilor (de orice fel) sunt enorme, practic eu cred ca aproape sigur intr-un viitor apropiat se va intampla ceva la care azi nici nu indraznim sa gandim.

Nu cred ca Iranul poate fi oprit in ceea ce vrea (daca vrea, iar aici nu stim decat versiunea americana) prin sanctiuni, dimpotriva, s-a vazut clar in toata istoria recenta ca aceste sanctiuni impuse de americani au chiar rezultat contrar, indarjesc liderii politici anti-americani si le dau apa la moara in fatza propriilor popoare, singurele care sufera de pe urma sanctiunilor economice. Practic nu sunt sanctionati decat oamenii nevinovati in timp ce liderilor antiamericani li se cultiva si mai mult fundamentul puterii prin aceste sanctiuni si marginalizari initiate de politicienii americani.

Din pacate ceasul ticaie iar modul de abordare clasic american este pe deplin falimentar.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

bnt
Posts: 425
Joined: 10 Jul 2009, 21:21

Re: Terorism si terorism

Post by bnt »

momolo wrote: Din pacate ceasul ticaie iar modul de abordare clasic american este pe deplin falimentar.
De fapt modul asta de abordare e caracteristic tuturor "greilor" (de ex. traditionala prietenie ruso-caucaziana care se lasa din cand in cand cu bombe in metrou). Acu' pe bune, in razboaie atat de asimetrice poti sa te astepti la orice... Asta fara sa mai punem la socoteala diversi ciudati cu idei ciudate, unu' ca Unabomber de pilda, da' mai suparat si mai plecat cu sorcova poa' sa faca multe doar cu manutele astea doua si know-how-ul aferent, nu? Asa ca viitorul suna daca nu bine macar interesant...

Post Reply