Distractia de Weekend - Pranz cu Audio Analogue

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1849
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Distractia de Weekend - Pranz cu Audio Analogue

Post by SOLO »

Sambata a fost o zi extrem de interesanta . Am fost la pranz cu proprietarul de la Audio Analogue , Giuseppe Blanda , sotia dansului si un grup restrans de prieteni . S-a discutat despre muzica , afacerea in domeniu , chiar si despre Romania . Mi-a spus ca in Romania colaboreaza cu o persoana foarte de treaba , Nicolae si nu mai stiu cum si ca in Romania se vor vinde sculele atunci cand economia tarii se va dezvolta (logic) .Un personaj foarte ok , o placere sa stai la discutii cu el .
A povestit unele lucruri in legatura cu istoria firmei , dar cea mai interesanta parte a fost ceea ce s-a intamplat in anii 2004 . El spunea ca in perioada 2004 Audio Analogue a suferit o pierdere de 1 milion de euro imaginea firmei suferind foarte mult. Toate astea din cauza aparatelor care se defectau tot timpul . Peste tot in lume forumurile vorbeau despre proasta calitate a acestora , multe se intorceau inapoi in firma pentru reparatii . Problema au descoperit-o finlandezii cand au masurat un aparat in proba si masuratorile au aratat valori total diferite fata de cele decalarate de catre firma . Au trimis inapoi un alt aparat si masuratorile au aratat la fel . Audio Analogue i-a rugat pe finlandezi sa nu publice nimic pana nu isi rezolva toate problemele . Toate astea intr-o perioada de aproximativ 2 ani .
Facand investigatii in interiorul firmei , s-a descoperit ca au angajat un inginer electronist care nu avea nici o treaba cu electronica . Cica sa autodenumea inginer dar nu avea nici diploma si facuse doar cateva cursuri de electronica . Spera ca pasiunea sa sa acopere lipsa cunostintelor . Respectivul inginer l-a facut pe proprietar sa cumpere un aparat care sa analizeze spectrul ( ~100.000 Euro ) care nu a fost folosit niciodata . Inginerul respectiv a fost dat afara si au fost necesari 4 ani pentru a reface imaginea firmei si reproiectarea aparatelor .
Numele acestui asa-zis inginer este Marco Manunta care a trecut si pe la North-Star .

In timp ce Giuseppe povestea chestiile astea cu totii cred ca ne intrebam in gand la review-urile din reviste din acea perioada . Nu am avut curaj sa-l intrebam :?
Dupa pranz a fost prezentat un sistem cu amplificare Audio Analogue seria Maestro .

cam atat din weekendul asta

solo
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15148
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Distractia de Weekend - Pranz cu Audio Analogue

Post by momolo »

SOLO
Mi-a spus ca in Romania colaboreaza cu o persoana foarte de treaba , Nicolae si nu mai stiu cum si ca in Romania se vor vinde sculele atunci cand economia tarii se va dezvolta (logic)
Ar fi interesant de aflat unde se vinde Audio Analogue in Romania ?! Eu de exemplu habar nu am. Stiam ca parca dl. Tonceanu vindea oficial asa ceva.
In Italia am vazut scule Audio Analogue foarte faine ca aspect si mai ales ca lucratura interioara.
Problema au descoperit-o finlandezii cand au masurat un aparat in proba si masuratorile au aratat valori total diferite fata de cele decalarate de catre firma .
ma intreb de ce trebuia ca ... finlandezii :roll: sa masoare aparatele ?! In Italia nu se puteau masura ?! :roll: Ce, in fabrica aia singurul inginer era analfabetul respectiv ?! Nu aveau si ei scule de masura si alti ingineri ?! :shock: Daca ala era la CTC inseamna ca altii le lucrau prost, iar daca ala le lucra, inseamna ca nu exista nici un serviciu CTC ! :shock: Ceva nu se leaga in toata istoria asta.
Audio Analogue i-a rugat pe finlandezi sa nu publice nimic pana nu isi rezolva toate problemele
un exemplu despre "transparentza" presei de profil....
Respectivul inginer l-a facut pe proprietar sa cumpere un aparat care sa analizeze spectrul ( ~100.000 Euro ) care nu a fost folosit niciodata
alta chestie ciudata. E chiar asa de inutil un analizor de spectru ?! :shock:
Numele acestui asa-zis inginer este Marco Manunta care a trecut si pe la North-Star .
nashpa ! Vorba aia, nu mor singur, ma duc la fund cu concurentza in bratze ! :D
Nu strica niciodata sa strecori o vorba "buna" despre concurentza. :lol:

Parerea mea, aia care este, in lumea asta audiofilistica unde sa invart multi bani pe centimetrul patrat, sume castigate (si pierdute) in timpul masurat in secunde si ore, nu in zile si ani, exista o seama de persoane extrem de fermecatoare. :wink:
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Distractia de Weekend - Pranz cu Audio Analogue

Post by Obelix »

Nu e exclus, firmele audiofile sunt de multe ori de talie minuscula, iar in acest caz prostia unui individ poate face ravagii mai mari decat intr-o multinationala, unde functiile sunt redundante (mai multi tampiti pe posturi similare, prostia anihilindu-se reciproc)

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1849
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Distractia de Weekend - Pranz cu Audio Analogue

Post by SOLO »

Obelix , ai punctat bine .

Nu cunosc la perfectie istoria firmei si de aceea am povestit ceea ce ni s-a povestit , deci lucrurile trebuie luate ca atare . Nu stiu daca inginerul cu pricina a fost mai intai la NS si dupa la AA , nici nu m-am sinchisit sa caut .
Proprietarul umbla prin lume sa faca business iar inginerul asta trebuia sa proiecteze sculele . Cica stia foarte bine sa se vanda si nimeni nu a banuit vreodata incompetenta lui ( nu sunt cuvintele mele ) . El a cerut proprietarului sa cumpere aparatura aia dar tot el nu a folosit-o niciodata cum trebuie .
Afirmatia lui Obelix nu ma surprinde , poate fi vorba intr-adevar de un incompetent care aproape a distrus o firma . Au incercat sa-l dea in judecata dar au renuntat , stiu si eu ce inseamana asta in Italia :) . Proprietarul mi s-a parut un om foarte de treaba, un tip care umbla prin lume si munceste sa-si faca produsele cunoscute , despre concurenta nu a vorbit niciodata in 3-4 ore cat am stat impreuna . El era furios pe inginerul ala care l-a facut aproape sa piarda firma . Cica se intorceau aparatele di Japonia garla si tot ei le reparau si le retrimiteau ..asa au pierdut 1 milion de euro in 2 ani si alti 4 ani sa reproiecteze totul si sa castige imagine mai ales oferind un service de nota 10. AA sunt renumiti in Italia pentru calitatea service-ului lor .

momolo. Nu stiu ce sa zic , poate la vremea aia in Italia nu le masura nici naiba in-afara de respectivul inginer din firma , iar revistele puneau din burta .
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15148
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Distractia de Weekend - Pranz cu Audio Analogue

Post by momolo »

Ce zice Obelix e logic si veridic, dar parca ceva tot nu se leaga. Daca impostorul era la proiectare, totusi, nu s-a gasit nimeni din executie si CTC (unde presupunem ca macar vreunul le masoara) sa-si dea seama ca ceva nu e in regula ?!... sau astia nu aveau CTC ?! :shock:

Nu pot pricepe de ce abia niste finlandezi de la Cuca Macaii au descoperit neconcordante intre datele tehnice si masuratori sau intre naiba stie ce pe schema (presupun manual service) si masuratori ?! Cum naiba ca in Italia nu a masurat nimeni ?! Dar cand le reparau nu-si dadeau seama ca aparatul a fost gresit executat ?! Ce naiba, orice electronist depanator isi da seama ca un aparat are o greseala sau ceva aiurea !

Eu auzisem alta poveste si asta tot de prin 2004, anume ca de la firma Audio Analogue a plecat un inginer de baza dupa care sculele lor nu au mai sunat la fel.

Am vaga impresie ca povestea servita a fost doar versiunea unei singure parti iar in spatele taraseniei poate ca sta cu totul altceva.

SOLO, tu de acolo sunt sigur ca vei putea afla mai multe. Ceea ce se spune e ca Audio Analogue dupa o anume perioada (se pare ca 2004) care a coincis cu plecarea uni anume inginer proiectant, au sunat cu totul diferit, unii spun ca mai putin muzical si mai zbierat. Asa circula povestea. Poate ca a fost un razboi (mediatic) intre acel inginer (poate sef) si patronul firmei sau altcineva, poate ca un esec economic a fost aruncat pe un singur om, poate ca au fost lupte de orgolii (si la fratii nostrii italieni nu ma mira chestiile astea).

Uite un exemplu - la o editie TAV Milano am intrat in camera firmei italienesti A (nu vreau sa dau numele) si am intrebat din greseala de inginerul X de la firma B. Ambele firme super-cunoscute iar inginerul respectiv, creatorul unui brand este un nume super-cunoscut, mai ales in breasla lor. Mi s-a raspuns intr-un fel de am ramas un pic blocat..... Ca ei nu au auzit de inginerul ala! :) Fara dubiu, il cunosteau perfect, nu de alta dar fusese si pe la ei.... Trebuia sa le vezi reactia, cum dadeau din umeri ca habar nu aveau cine este inginerul X de la firma B ! :roll:
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Distractia de Weekend - Pranz cu Audio Analogue

Post by Obelix »

In multe tari asa zis "dezvoltate" s-a... dezvoltat :wink: "ideea" de a "promova" ingineri dintre tehnicienii mai smecheri/dezghetati.
Ideea e ca in cele mai multe locuri de munca NU ti se cere diploma, ci doar CV-ul si ceva referinte. In rest... fiecare se vinde cum poate, iar daca numarul de telefon dat pentru a verifica referintele pica... pe un fost amic din firma, va las sa va dati seama singur... :?
Si asa, dupa doua-trei schimbari de firma iti creste salariul si ti se pierde "originea taraneasca"... :mrgreen: Totul e sa nu faci tampenii monumentale intre timp...
Desigur, "angajatul pe incredere" nu e valabil la medici, avocati, profesori, etc, etc... Asa-zisele "meserii reglementate"...

User avatar
Teal'c
Posts: 24
Joined: 09 Oct 2008, 12:59

Re: Distractia de Weekend - Pranz cu Audio Analogue

Post by Teal'c »

Solo,
as lua afirmatiile respective cu mari rezerve. Intamplator stiu, de la alti amici italieni fara vreun interes in zona, ca Audio Analogue nici n-ar fi existat fara acel inginer. Mai stiu si cu ce se ocupa Mr. Giuseppe inainte de a intra in business-ul audio (ar fi foarte sugestiv) dar hai sa fim gentlemani mai bine.. :wink:

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Distractia de Weekend - Pranz cu Audio Analogue

Post by Obelix »

Chiar, ce bordel sau ce fast-food a vandut inaninte de a se lansa in "audiofilie"... :twisted: :twisted: :twisted:
Sau poate ca vindea ceasuri aurite si alt mobilier stradal in tarile in curs de dezvoltare :twisted: :twisted: :twisted:

DAN_TM
Posts: 492
Joined: 15 Jan 2009, 11:03
Location: Timisoara
Contact:

Re: Distractia de Weekend - Pranz cu Audio Analogue

Post by DAN_TM »

Total intamplator am dat peste urmatorul link, in care apare numele inginerului de la AA, Marco Manunto.Poate ajuta pe cineva. :mrgreen:
http://images.google.ro/imgres?imgurl=h ... s%3Disch:1" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1849
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Distractia de Weekend - Pranz cu Audio Analogue

Post by SOLO »

Personal sunt de-acord cu sugerarile voastre in ceea ce priveste adevarul din povestea asta . Stim prea putine ca sa judecam . Eu am vrut doar sa povestesc ceva ce am auzit cu urechile mele direct din gura proprietarului . Nu am fost rugati sa pastram nici un secret , asa ca mi s-a parut un fapt divers ..

solo
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Distractia de Weekend - Pranz cu Audio Analogue

Post by Obelix »

... dar nici noi nu am fost rugati sa ne abtinem de la bascalie... :mrgreen:

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1849
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Distractia de Weekend - Pranz cu Audio Analogue

Post by SOLO »

Indeed :wink:
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Re: Distractia de Weekend - Pranz cu Audio Analogue

Post by TomJones »

momolo wrote:Ar fi interesant de aflat unde se vinde Audio Analogue in Romania ?! Eu de exemplu habar nu am. Stiam ca parca dl. Tonceanu vindea oficial asa ceva.
Audio analogue se vand de catre dvdplanet, Dl Nedelcu Robert, parca il cheama pe patron.
Extremedigitalsound (Dl. Tonceanu) nu mai aduc asa ceva.
http://www.dvdplanet.ro/index.php?actio ... randID=157" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15148
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Distractia de Weekend - Pranz cu Audio Analogue

Post by momolo »

Or exista cumparatori care sa cumpere asa ceva de pe net fara ca intai sa le auda intr-un sistem de calitate si in conditii de calitate ?! (observ ca are numai seria ieftina).
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Re: Distractia de Weekend - Pranz cu Audio Analogue

Post by TomJones »

Cred ca se poate aranja o auditie ptr cei interesati... Oricum au si seriile scumpe...(este un mic buton in josul paginii , cam invizibil cu functie de "next"...)

ia uite aici, numai clasa A, seria reference

http://www.dvdplanet.ro/index.php?actio ... rt_with=30" onclick="window.open(this.href);return false;

Post Reply