Sa va spun cum am inteles eu fenomenul, bine sau rau. Atunci cand se scriu date pe HDD exista niste markeri care definesc foarte bine bitii.Practic putem spune ca avem biti pe disc. Orice sistem cititor va fi asupra discului va identifica bitii, conceptul de bit este prezent pe disc. De partea cealalta, pe un disc audio, conceptul de bit nu exista, sau mai degraba este insuficient implementat. Nu este suficient discul singur ca sa poti intelege ca acolo sunt biti. Ce informatie iti mai trebuie ca sa completezi intreg procesu l ? Timpul. Timpul este obligatoriu in acest caz. De ce s-a apelat la el ? Cand s-a iventat discul audio pentru a incapea cat mai multa muzica pe el s-a renuntat la niste markeri de identificare a bitilor. Daca vreti acesti markeri suplimentari au fost translatati in domeniul timp. Citirea informatiei de pe HDD nu depinde esential de timp. Citirea poate fi intrerupta oricand si reluata, de fapt tocmai de aceea informatia pe HDD poate fi imprastiata oriunde.
Discul audio trebuie sa fie citit continuu astfel incat sa existe reperul (borna kilometrica zero) numit timp fata de care se creeaza bitii.De aceea informatia este asezata in spirala si nu imprastiata oriunde pe disc.
Mai nou au fost create sisteme de citire care se folosesc si de principiul HDD-ului pentru a imbunatati citirea discurilor audio, pentru a se putea citi portiuni de disc audio de mai multe ori si a pune aceste citiri succesive intr-o matrice in care se compara toate citirile, se face o medie ceea ce duce la sanse sporite de adevar. Erorile la citirea discurilor cdda au devenit minime la transporturile noi si de buna calitate, dar ele raman semnificative la transporturile ieftine implementate sumar, de aceea v-am si sugerat experimentul de mai sus. Acelasi experiment facut pe un cititor de calitate nu va evidentia lacune sesizabile.
Momolo eu am boxe Canton Karat 770 , luate cu japca

de la un bulgar cu care am facut niste afaceri nereusite, un amp Marantz PM14 luat in aceleasi conditii si modificat pe ici pe colo de mine iar ca cdplayer Rotel 991 modificat putin si acesta.Un sistem bunicel avand in vedere potenta mea financiara.
In rest am auzit destule sisteme la prieteni, cateva si pe la dealeri, nu pot sa spun ca prefer vreo marca anume.